x 
Kosár - 0 Ft

Kosár

A kosár üres

 x 
Kosár - 0 Ft

Kosár

A kosár üres

 

    

       Miért érdemes Okos otthont kialakítani?

 

Otthonunk látja, felügyeli, érzékeli azokat az eseményeket, amiket mi távollétünkben nem tudunk. Természetesen esemény esetén megfelelő felprogramozással beavatkozik, reagál az eseményre.

 A vezeték nélküli lakásautomatizálásban az egyik legismertebb név a Fibaro. Ahhoz, hogy az otthonunkat intelligenciával ruházzuk fel, szükségünk van egy központi agyra, amely eltárolja a feladatokat, figyeli a környezetét, végrehajt és értesít. Ez a Fibaro System, amely kényelmet, biztonságot, intelligenciát és megbízhatóságot visz az otthonunkba.

Mindezt egy vezetékek nélküli rendszeren keresztül, amellyel a mobilunkról, egy grafikus felületen keresztül tudunk kommunikálni.

 Az okos otthonok megalkotása, megtervezése mérnöki feladat. A pontos megtervezés első lépcsője, hogy otthonunkat intelligenciával ruházzuk fel. A vezeték nélküli okos otthon megoldásokat akkor használjuk, amikor nincs lehetőség vagy nem szeretnénk kábeleket kihúzni. Vezeték nélküli érzékelőket telepítünk akkor is, amikor az érzékelő helye még nem végleges, az érzékelőt át-át szeretnénk majd helyezni. Így a Fibaro ideális a meglévő otthonokban és még tovább is vihető esetleg egy költözködés alkalmával.

 Gondolnánk, hogy az okos otthonok "történelme" egészen a XIX. századik nyúlik vissza? A gépesítés, a távirányító vagy például az automatikus öntözőrendszerek mind-mind már az intelligens otthonok előfutárai voltak.

 A Fibaro, a ZWave vezeték nélküli, nyílt forráskódú rendszert használja a kommunikációhoz. Több mint 300 különféle gyártó fejleszt és készít ZWave kompatibilis termékeket, kazánoktól kezdve a klímákon át egészen a televíziókig, hifikig, nem is beszélve a riasztórendszerekről és IP kamerákról. Csak a fantázia szabhat határt egy ZWave alapú rendszer tudásának.

 A Fibaro rendszer folyamatosan bővíthető, fejleszthető. Egy központ több mint kétszáz érzékelőt képes kezelni és akár több alrendszer is telepíthető egymás mellé.

 Az okos otthonok kivitelezése vérbeli mérnöki feladat: műszaki tervezés, szakértelem és innováció, ez teremti meg egy otthon életre keltését.

 A Fibaro rendszer három fő részből áll. Az első maga a központi egység, a másodikat az érzékelők alkotják és a harmadik csoport a végrehajtó egységek. A Fibaro saját termékeivel egy okos otthon képességeinek 95 százaléka lefedhető.

Az érzékelők változatosak lehetnek, jelezhetnek a mozgásra és nyitásra, mérhetik a hőmérsékletet és páratartalmat, figyelhetik a CO2 szintet, füstöt vagy folyadékot és így tovább. A végrehajtó egységek a központi egységben eltárolt feladatsor szerint végrehajtanak egy-egy feladatot, mint például fényerő állítás, redőnymozgatás, kapumozgatás, eszközök ki-bekapcsolása vagy szabályozása. A Fibaro vezérlői a világon a legkisebbek, elférnek egy konnektor dobozában is.

Az összeállított rendszer programozása és felügyelete bármilyen platformról elvégezhető. A grafikus vezérlőfelület számítógépről, táblagépről és okostelefonról is elérhető operációs rendszertől függetlenül, akár távolról az interneten át. Az értesítéseket szintén a mobil eszközre érkeznek és a rendszerben a szükséges beavatkozások vagy vezérlések is könnyen elvégezhetőek rajta.

 

jöjjön el bemutatónkra !

Regisztráljon ITT

 

 

                   

 

facebook logo fibaro