x 
Kosár - 0 Ft

Kosár

A kosár üres

 x 
Kosár - 0 Ft

Kosár

A kosár üres

Mire képes egy Fibaro Füst érzékelő?

 

 

 

A Fibaro Smoke Senzor egy vezeték nélküli füstérzékelő. Szerencsére a Senzor roncsolás mentesen, tehát fal bontása nélkül kiépíthető. A Fibaro Smoke Senzor egy rendkívül kifinomult érzékelő ami a legkisebb füst koncentrációban is képes érzékelni a füstöt. Ezt saját tapasztalatból állítom, de erre még visszatérek.

A kicsi akkumlátornak köszönhetően a felszerelése rendkívül egyszerű. Kétoldalas ragasztó szalaggal bárhol elhelyezhető. Igény szerint természetesen a táp ellátását meglehet oldani külső tápegység 12-24 VDC vel. A Z-Wave kommunikációnak köszönhetően (868.42 Mhz) a kommunikációja szabványosított.  Éles riasztás esetén a központi egységtől függetlenül 100 bB –es hangjelzéssel is figyelmeztet.

 

Fontos megemlítenem, hogy a Fibaro Smoke Senzor hőmérséklet mérésre is alkalmas, tehát jeleneteket leprogramozni a hőmérséklet változás hatására is lehet.

 

Saját tapasztalatom:

Egyik este meguntam, hogy a Sziámi macskánk egész nap bent punnyatt a lakásban. Édesded alvásából megzavarva kitettem az udvarra sétálni.

Pár perc múlva, jön a mobiltelefonomra egy Push üzenet, hogy füst van a lakásban. Nem értettem, arra gondoltam, hogy valami hiba van. Pár perc múlva email formájában ismételten kaptam egy riasztást, hogy füst van a lakásban. Hát ennek már fele sem tréfa, körbe jártam a lakást, de nem tapasztaltam sem égő vasaló gépet, sem más egyéb lakásba nem illő füstöt eregető eszközt.

Majd hirtelen megcsapott a bejárati ajtóból a füst szag. Kint a szomszédok közül valaki begyújtott a kályhába, vagy avart égetett nem tudom, de egyből rádöbbentem, hogy amikor kitettem a macsekot, egy kis füstöt engedtem be a lakásba.

Nem volt érezhető azonnal, de a Fibaro Smoke Senzor bebizonyította nekem, hogy valóba érzékenyebb az orra, mint nekem.

 

facebook logo fibaro

 

 

Építsünk együtt egyedi informatikai rendszert!

Termékünk

Kapcsolat

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

36 70 534 8423