x 
Kosár - 0 Ft

Kosár

A kosár üres

 x 
Kosár - 0 Ft

Kosár

A kosár üres

Felméréstől üzembehelyezésig

Egy meglévő informatika rendszer átalakítása vagy új informatikai infrastruktúra létrehozása hosszadalmas és bonyolult munkafolyamatok összességét jelenti. Nem megy egyik pillanatról a másikra, hiszen bonyolult lépések előzik meg az informatikai rendszer áttervezését, vagy egy új kialakítását. Figyelembe kell vennünk a helyi adottságokat, valamint azt a jövőképet, ahová tart a megbízó. Nem mindegy, hogy az informatikai rendszert a felhőben helyezzük el, vagy lokálisan építjük ki a megrendelő telephelyére. Figyelembe kell vennünk továbbá a kivitelezésre szánt költséget, hogy a megrendelő a számára legmegfelelőbb, és a legmodernebb informatikai rendszert kapja, ami hosszútávon biztosítja a cég növekedését.

1. A vállalkozás felmérése

Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb megoldást találjuk meg vállalkozásának, mindenképpen egy átfogó felmérés válik szükségesség az alábbi területeken:

  • Humán, gazdasági terület
  • Informatikai
  • Biztonságtechnikai
  • Jogi oldal, partneri és alkalmazotti szerződések

Amennyiben megtörtént az átfogó átvilágítás, láthatóvá válnak az erősségek és gyengeségek. Ne feledjük, egy vállalkozás annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme. Felméréskor megismerjük a vállalkozás jelenlegi helyzetét, a rövid és hosszútávú terveket egyaránt és a rendszerrel szemben támasztott igényeket, követelményeket.  Nem csak a helyi adottságokkal ismerkedünk meg hanem, megismerkedünk az alkalmazottakkal is, akik nagy segítségünkre lehetnek a hibák feltárását illetően.

2. Tervezés

Amennyiben a felmérés megtörtént, a munka folytatódhat, jön a tervezés. A tervezés alatt kiemelt figyelmet fordítunk a mindennapi munkavégzéshez használt szoftverek, rendszerek átvizsgálásáról, hiszen azokat is biztonságossá kell tenni mind felhasználói oldalról, mind működését tekintve. A felmérés során megismert jövőkép alapján már olyan rendszert tervezünk, ami megfelel a vállalat hosszútávú jövőben alkalmazni kívánt stratégiájának egyaránt. Tervezéskor együttműködünk a kollégákkal, alkalmazottakkal, szoftverfejlesztőkkel, gazdasági – humán területtel, hogy a legmegfelelőbb rendszertervet készítsük el. Tervezés alatt kiemelt figyelmet fordítunk a rendszer folyamatok lemodellezésére is, tehát kialakítunk egy olyan zárt hálózaton működő „teszt” rendszert, amivel megbizonyosodhatunk mi is, és a megrendelő is az informatikai rendszer biztonságos működéséről. Az elkészült rendszertervekben részletesen bemutatjuk a rendszer működését, a használhatóságot és a hozzá tartozó jogi szabályozást egyaránt.

3. Kivitelezés

A megtervezett és a vezetőség által jóváhagyott rendszerterv alapján, a komplex kivitelezésekor nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a régi rendszer és az új rendszer párhuzamosan funkcionáljon egymással, azaz a két rendszer szimbiózisban működjenek. Ennek oka, hogy a megrendelőnek gazdaságilag aktívnak kell lennie, tehát nem megengedhető az, hogy egy rendszer fejlesztésekor a szolgáltatás, kereskedelem megbénuljon. A termelés nem állhat meg! A nagyobb folyamatok kivitelezését mi munkaidő után, hétvégén, vagy éjszaka végezzük el, ezzel biztosítva a megrendelő folyamatos gazdasági aktivitását. Előfordulhatnak esetek azonban, amikor nappal vannak pár perces leállások, hiszen az „éles” üzem is befolyásolja ezt a Hybrid endszert.  Ezt sajnos a megrendelőnek el kell fogadnia. A legfontosabb dologról sem feledkezünk meg, mégpedig a kollégák oktatásáról, hiszen egy rendszer kivitelezésekor, sokszor találkoznak a kollégák a „máshová került a nyomtató ikon” problémájával. Kivitelezéskor a teljes rendszert szakaszokban adjuk át nem egyszerre, figyelve arra az esetre, ha mégis elkerülte a valami a figyelmünket.

4. Üzemeltetés

Újonnan kialakított rendszer üzemeltetése:

Amennyiben elkészültünk az új informatikai rendszerrel, nem dőlhetünk hátra. A Kibervédelem további feladatai közé tartozik az is, hogy a védelmi rendszert a megfelelő szinten tartsuk. Ez már egy másfajta - tulajdonképpen láthatatlan a vállalkozási vezetői, munkavállalói számára - feladatot jelent számunkra, hiszen itt a log elemzés, azaz a folyamatok figyelésre elengedhetetlen. Az általunk kivitelezett informatikai biztonságtechnikai rendszerek folyamatosan küldenek nekünk riasztásokat, amiket le kell reagálnunk, meg kell oldanunk. Ezek lehetnek hacker támadások, hibás frissítések, vírusos adathordozó, áramszünetből eredő technikai probléma, vagy akár egyszerűen eszköz amortizáció.  Humán oldalról továbbra sem feledkezünk meg az oktatásról, hiszen naponta jönnek ki olyan biztonsági problémák, amikről jó, ha tud a munkavállaló és a vezetőség egyaránt.  GDPR oldalról nézve folyamatos együttműködünk a vezetőséggel, mivel a jogalkotó változtathat a törvényeken.

Üzemeltetést, segítség nyújtást vagy távoli felügyelettel, vagy a helyszínre kiérkezve személyes megjelenésünkkel biztosítjuk. Ezt a megrendelő dönti el, a szerződés megkötésekor. Nálunk, mind a két szolgáltatás megrendelésére van lehetőség. Távfelügyelet esetén a saját rendszerünk VPN csatornáján keresztül érjük el a megrendelő informatikai rendszerét.

Bármilyen technikai meghibásodás, illetve segítség nyújtás esetén munkalapot veszünk fel, hiszen szeretjük nyomon követni az elvégzett feladatokat.

Az általunk elvégzett, igényes munkára természetesen garanciát vállalunk, a szakmai felelősség biztosításunkon felfelül! Nálunk, nincsenek „rejtett” költségek, hiszen a megbízó és megbízott között elengedhetetlen a jó partneri kapcsolat és a bizalom.

Tanácsadás

A tervezésen és kivitelezésen kívül vannak olyan esetek, ahol az informatikai rendszerbe ténylegesen nem avatkozunk bele, csak szakmai tanácsot adunk.

Tapasztalataink szerint sok esetben a megbízó ezért nem szeretne informatikai szolgáltatót váltani, mert baráti, vagy rokoni kapcsolatban vannak egymással, és nem szeretnék, ha a már jól kialakult viszony megromlana. Ebben az esetben szakmai irányítóként, felügyelőként veszünk részt a folyamatok feltérképezésében, és az informatikai rendszer tervezésében, kivitelezésében.

Építsünk együtt egyedi informatikai rendszert!

Termékünk

Kapcsolat

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

36 70 534 8423